web analytics
  

Rébuan Kolécér Muter di Mumunggang Gunung

Senin, 23 November 2020 14:42 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Rébuan Kolécér Muter di Mumunggang Gunung, Taman Kolecer,Taman Wisata Kolecer Desa Jatisari,Lembur Awi Jatisari

Kampung Kolecer (dudungridwan/Ayobandung.com)

SORÉANG, AYOBANDUNG.COM – Rébuan kolécér rupa-rupa warna—biru, beureum, héjo, bodas, konéng--ligar lir kembang nu aya di mumunggang gunung Lembur Awi, Desa Jatisari, Kecamatan Cangkuang Kabupaten Bandung. Di luhur rébuan kolécér aya sasak awi—siga darmaga--paragi sélfi.

Angin gunung ngahiliwir tiis karasa kana awak. Siga nyusutan késang alatan capé geus leumpang nanjak. Ogé, ngoyagkeun dangdaunan sakaligus muterkeun rébuan kolécér nu aya dina mumunggang. Aya sora ngahiung tapi teu pati tarik. Éndah pisan.

Ribuan Kolecer di Jatisari (dudungridwan/ayobandung.com)

Mun hayang ka Lembur Awi atawa katelahna Kampung Kolécér bisa asup ti sabababaha hiji jalan. Ti Jalan Nagkrak, Jalan Bandasari Citaliktik, atawa ti Bumi Parahyangan Kencana Polres Bandung. Terus wé lempeng kénéh. Lamun tas kurang leuwih 6 kilometer, tatanya di mana LA alias Lembur Awi, Taman Kolécér, pasti papada apal.

Komo poéan Sabtu jeung Minggu mah. Da LA mah geus kaasup jalur gowéser. Para gowéser ti mana-mana tamplok ka dinya. Jalurna mémang cocok pisan jang para gowéser mah, nanjak mudun—di kénca katuhu mangrupa kampung nu asri kénéh diselang seling ku leuweung, kebon, jeung pasawahan. Amanlah, teu pasuliwer ku mobil.

Lembur Awi Jatisari (dudungridwan/ayobandung.com)

Sanajan di kampung, tong sieun jalanna butut. Aslina, jalanna geus ku beton kabéh.

Kacapé geus sasapédahan bakal kaupahan mun geus nepi di Lembur Awi. Tangkal awi jararangkung. Daunna matak jadi iuh. Euweuh kalakay nu bala da patugas kabersihan terus sasapu. Taneuh téh meni laleuning.

Sawung nu daragang jujumplukan. Badé pesen liwet dadakan jeung beuleum asin ditambahan sambel tarasi nu lada aya. Ogé, bilih badé karokéan aya. Pami hoyong ngadangu wungkul, panyanyi na aya. Mung kedah disiapkeun kanggé sawérna. Grup ibu-ibu nu maké seragam nu ngakuna ti Bandasari katinggal datang, langsung miluan joged.

Beuki beurang, para gowéser narungtutan datang. Sapédahna diparkir rapih di tempatna. Pesen kopi hideung, terus gogolédagan di sawung bari ngadangukeun lagu dangdut.

Ngan cukup mayar Rp10 ribu jang asup ka lahan nu luasna dua héktar ieu. Rada nanjak saeutik, salira tiasa sélfi nu latarna rébuan kolécér. Barudak leutik bisa ogé arulin ayun-ayunan da aya tempat husus kanggé barudak.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

SASTRA SUNDA: Nu Asih Kapegat Pati

Bandungan Sabtu, 23 Januari 2021 | 08:35 WIB

Kuring bati olohok asa teu percaya kana téténjoan. Asa tacan kungsi kawénéhan aya awéwé nu ngadon milu mandi. Keur mah t...

Bandung Baheula - Bandungan, SASTRA SUNDA: Nu Asih Kapegat Pati, Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Carita pondok Sunda,Bandungan

C-J Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2)

Bandungan Jumat, 22 Januari 2021 | 15:03 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, C-J Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2), paribasa bahasa Sunda,Paribasa Sunda,Babasan basa Sunda,Babasan Sunda,Paribasa basa Sunda

A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (1)

Bandungan Kamis, 21 Januari 2021 | 14:37 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (1), Paribasa Sunda,Babasan Sunda,Peribahasa bahasa Sunda,Bahasa Sunda,Sastra Sunda

Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”

Bandungan Selasa, 19 Januari 2021 | 14:21 WIB

Aipda Dani Ramdani Hidayat, anggota Babinkamtibmas Desa Cihanjuang, mangrupakeun hiji korban taneuh urug nu salamet.

Bandung Baheula - Bandungan, Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”, korban longsor Sumedang,Longsor Cimanggung Sumedang,Evakuasi Korban Longsor Cimanggung,Pencarian dan Penyelamatan (SAR) longsor Cimanggung,Aipda Dani Ramdani Hidayat,2 Jam Tertimbun, Begini Kesaksian Korban Hidup Longsor Cimanggung Sumedang

Kadaharan Asli Sunda nu Dijieun tina Sampeu Khas Bandung

Bandungan Senin, 18 Januari 2021 | 15:46 WIB

Geuning, sampeu ogé ngandung karbohidrat anu tinggi. Jadi, teu anéh mun loba kadaharan nu dijeun tina sampeu.

Bandung Baheula - Bandungan, Kadaharan Asli Sunda nu Dijieun tina Sampeu Khas Bandung, makanan khas Sunda singkong,makanan khas Sunda Bandung,Kadaharan asli Sunda tina Sampeu,Comro,Misro,Kripik singkong,putri noong,Sampeu,Peuyeum Bandung

SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?

Bandungan Sabtu, 16 Januari 2021 | 06:56 WIB

Lalaunan asih jero dada ngarangrangan. Waktuna urang kudu paturay, Kang Fahri. Najan kuring miharep aya rasa asih kuring...

Bandung Baheula - Bandungan, SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?, Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Komala Sutha,Mangle,Sunda Midang,Bandungan

Aplodan Pamungkas Pramugari Oke Dhurrotul Jannah

Bandungan Jumat, 15 Januari 2021 | 13:10 WIB

Panggih jeung Oke basa dina maleman taun baru. Oke pamit rék ngemban tugas jadi pramugari di Jakarta.

Bandung Baheula - Bandungan, Aplodan Pamungkas Pramugari Oke Dhurrotul Jannah, Oke Dhurrotul Jannah,pramugari Oke Dhurrotul Jannah,Sriwijaya Air SJ 182 Jatuh,Pulau Lancang Kepulauan Seribu,Sriwijaya Air Jakarta-Pontianak,Sriwijaya Air Hilang Kontak,Parongpong Bandung Barat

Senator Dukung Kongrés Sunda jadi Gerakan nu Mertahankeun jeung Nguatk...

Bandungan Rabu, 13 Januari 2021 | 17:38 WIB

DPD RI arék ngusulkeun ayana “Hari Kebudayaan dan Kearifan Lokal” ka pamaréntah

Bandung Baheula - Bandungan, Senator Dukung Kongrés Sunda jadi Gerakan nu Mertahankeun jeung Nguatkeun Idéntitas Bangsa, Panitia Kongres Sunda,Dialog DPD RI dengan Panitia Kongres Sunda,Ketua DPD RI La Nyalla Mattalitti,Kongres Sunda,Webinar Kongres Sunda
dewanpers