web analytics

És Céndol Katapang Raos Pisan

clockSenin, 16 November 2020 14:29 WIB userDudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, És Céndol Katapang Raos Pisan, Es Cendol Katapang,Es Cendol Elizabet,Kuliner Bandung

Es Cendol Katapang (istimewa)

AYOBANDUNG.COM – Upami salira pabeubeurang—keur meujeuhna panas mentrang-mentring—heug ngaliwat ka Jalan Raya Kopo-Katapang KM 12,5—boh rék ka Ciwidéykeun atawa rék ka Bandungkeun—éta waktu nu sampurna pikeun nyimpang ka És Cendol Katapang.

Lamun ti Bandung mah ayana lebah kénca sanggeus Borma Katapang. Lamun ti arah Soréang lebah katuhu. Ayana di juru, hareupeun toko palastik, pas pisan handapeun lampu merah Katapang.

Éta jongko és cendol téh tabuh 12 beurang kakara buka. Nepi ka jam 5 soré. Tapi, tabuh 3 an gé biasana geus béak. Komo mun usum halodo mah. Tempatna teu alus-alus teuing. Lamun ngahaja jajan di tempat—komo keur loba nu meuli mah—rada walurat. Hadé na mah dibungkus waé. Kacuali salira teu kuat, hanaang kacida.

És Cendol Katapang geus sohor pikeun sabundeureun daérah Kopo-Katapang-Soréang-Banjaran mah. Dina soal rasa, wani ngadulah jeung és céndol nu leuwih sohor, Céndol Elizabet nu di Tegallega. Kagurihan rasana, kakentelan cipatina, jeung enyoy céndolna.

Harga sagelasna Rp7.000. Mun dibungkus, aya pakét nu Rp15.000 jeung Rp25.000.

Tapi, ceunah ceuk Pa Ahmad—nu boga usaha és céndol Katapang—usaha és cendolna, teu ngaleuleungit, kainspirasian ku céndol Elizabet. Baheula, Pa Ahmad mikaresep pisan ka éta céndol Elizabet, nepi ka boga impian hayang nurutan usaha és cendol.

Impianna laksana, taun 1999 mimiti dagang ngurilingan kampung. Nepi ka boga tempat siga ayeuna di Parapatan Katapang.

Nyaan, aslina raos pisan. Pami tos sakali, bakal deudeuieun.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR

Bandungan Sabtu, 31 Juli 2021 | 10:08 WIB

Siang-siang esoknya, sawah Atang berpindah tangan. Uang hasil penjualan akhirnya disepakati dibuat lima belas kamar kont...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR, Cerita Pendek,cerita pendek gandi sugandi,cerpen gandi sugandi,cerpen,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan...

Bandungan Jumat, 30 Juli 2021 | 14:03 WIB

Ngeunaan bantuan, Aan nyebut salila ieu Bazoga meunang bantuan pakan ti komunitas, pihak swasta, atawa pribadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan Maung, Kebun Binatang Bandung,Kebun Binatang,Bazoga,pakan harimau Kebun Binatang Bandung

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda

artikel terkait

dewanpers
arrow-up