web analytics
  

Islam jeung Ihsan

Kamis, 5 November 2020 19:06 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Islam jeung Ihsan, Fiksimini Sunda,Bandungan,Sastra dan Seni Sunda

Gerbang RS Al-Islam (istimewa)

TABUH lima soré pas geus ngabecir ti kantor. Bisi telat. Jangji jeung popotongan baheula—satengah genep di Al-Islam. Teu poho nga-wa pamajikan di imah heula: Mah, rada telat. Aya orderan.

Moal satengah jam ti Cisaranten ka Al-Islam mah. Lima saparapat gé sigana geus tepi.

Bener wé, lima dua puluh geus tepi di gerbang Al-Islam. Reg eurueun sisi jalan. Hapé dikaluarkeun. Geus aya balesan wa ti manéhna: Abdi tos ngantosan payuneun ATM Bank BJB.

Eh, meni tanginas. Geus aya geuning.

Motor diasupkeun ka parkiran. Gura-giru néang ATM. Aya ATM-na mah. Ngan, culang cileung, teu nempo manéhna.

Kuring nelepon. “Di palih mana? Abdi tos aya payuneun ATM.”

“Eh, ieu abdi tos ngantosan di ATM BJB. Palih katuhu pintu gerbang Al-Ihsan.”

Gubrag. Naha Al-Ihsan? Ditingali deui wa manéhna nu mimiti:

Mangga abdi ngantosan satengah genep di RS Al-Ihsan.

Dasar bagja teu daulat. Tepi ka iraha gé moal panggih jeung manéhna. Al-Ihsan sanés Al-Islam.

 

Editor: Dudung Ridwan
dewanpers