web analytics

Yu, ka Hantap, Niagarana Kabupaten Bandung

clockMinggu, 1 November 2020 15:25 WIB userDudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Yu, ka Hantap, Niagarana Kabupaten Bandung, Irigasi Hantap di Nagrak,Irigasi Hantap di Kabupaten Bandung,Tempat Wisata

Irigasi Hantap (Wawan Gunawan)

AYOBANDUNG.COM -- Katelahna mah ngaranna Hantap. Persisna aya di wewengkon Kampung Gumuruh, Nagrak, Désa Jatisari, Kecamatan Cangkuang, Kabupaten Bandung.

Hantap téh sabenerna lain tempat rékréasi. Tapi, ngan saukur bendungan irigasi nu ngocorkeun cai ka sawah jeung kebon patani di sakitaran Banjaran-Cangkuang-Soréang.

Sumber caina ti walungan Cisangkuy, Pangaléngan. Ceunah, bendungan nu luasna kurang leuwih 2.711 héktar ieu téh diwangun ku Walanda taun 1903. Atuh, puguh wé asa weweg ari meunang Walanda mah.

Ari nu ngajadikeun irigasi ieu ramé nyéta pamandanganna nu éndah. “Ah, siga aya di air terjun Niagara wé. Èndah pisan. Komo wé mun caina keur badag mah,” ceuk Wawan Gunawan (55) gowéser ti Ciparay nu harita nyimpang jeung baturna ka dinya Minggu, 25 Oktober 2020. “Cai cur cor. Sawah ngeplak héjo. Kebon sosin nu meujeuhna panen.”

Di solokan anu laleutik, baluligir, barudak leutik ngarojay. Jlung jleng ka cai. Nu garedé gé sigana lamun teu éra mah hayangeun ngojay. Atuh da caina mani hérang. Tatangkalan daunna harejo. Iyuh. Sora cangkurileung nu keur begér kadéngé singcaruit.

Hantap 2 (Wawan Gunawan)

 

Nya manglebarkeun lamun diurus bener mah ieu tempat téh bakal jadi tempat wisata nu bakal ngahasilkeun duit. Mug, ieu mah jalan asupna meni heureut, ngaléwatan gang leutik. Euweuh tempat parkir. Padahal, unggal Saptu Minggu sok wé aya nu ngadon rékréasi ka Hantap.

Ceunah, rék diurus ku Karang Taruna. Ngan can katingali aya tapakna.

Mun rék ka Irigasi Hantap—ti arah Banjaran--asupna sanggeus SPBU Cihérang aya 200 meter mah aya jalan ka kénca. Jalan Nagrak. Terus wé lempeng. Ngaéwatan kebon sosin.

Mun geus aya 3 kilo mah, tanyakeun wé Puskésmas Nagrak. Tah, Irigasi Hantap téh ayana tukangen Puskésmas.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR

Bandungan Sabtu, 31 Juli 2021 | 10:08 WIB

Siang-siang esoknya, sawah Atang berpindah tangan. Uang hasil penjualan akhirnya disepakati dibuat lima belas kamar kont...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR, Cerita Pendek,cerita pendek gandi sugandi,cerpen gandi sugandi,cerpen,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan...

Bandungan Jumat, 30 Juli 2021 | 14:03 WIB

Ngeunaan bantuan, Aan nyebut salila ieu Bazoga meunang bantuan pakan ti komunitas, pihak swasta, atawa pribadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan Maung, Kebun Binatang Bandung,Kebun Binatang,Bazoga,pakan harimau Kebun Binatang Bandung

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda
dewanpers
arrow-up