web analytics
  

dr. Reisa: Peré Liburan Mending Cicing di Imah

Rabu, 28 Oktober 2020 14:38 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, dr. Reisa: Peré Liburan Mending Cicing di Imah, Satgas Covid-19,Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19, dr. Reisa Brotoasmoro.,Llibur panjang

Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19, dr. Reisa Brotoasmoro. (BNPB)

Peré liburan ieu sieun jadi klaster sumebarna Covid-19.

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM -- Ayana peré liburan lila ti—28 Oktober nepi 1 November 2020—teu ngalantarankeun pamaréntah reugreug. Justru sabalikna. Pamaréntah ngarasa hariwang alatan masa pandemi Covid-19 can réngsé kénéh.

Bisi wé salama peré liburan téh jelema ruang-riung di tempat wisata. Atawa balik ka kampungna. Tuluy kumpul jeung kulawargana.

dr. Reisa Brotoasmoro, Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19 ngawanti-wanti, omat nu kararitu téh tong kajadian. “Peré liburan ieu sieun jadi klaster sumebarna Covid-19,” ceuk dr. Reisa basa méré katerangan pérs di Kantor Presiden nu disiarkan ku kanal YouTube Sekretariat Presiden, basa Jumaah (23/10/2020).

Ceuk dr. Reisa, peré liburan téh mendingan cicing di imah wé. Liburan di imah nu ceuk basa légégna mah staycation (stay vacation) téa. Ku jaman ayeuna mah éta leuwih aman. Sakabéh kulawarga bakal kaperhatikeun.

Dina stay vacation, sakabéh kulawarga bisa ngajalankeun protokol nu dijieun Kementerian Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak (PPPA). “Beberesih imah. Kabéh semprot ku disinfektan. Lancarkeun asup-kaluarna hawa. Jieun ventilasi nu hadé. Mun isuk-isuk, jandéla buka-bukakeun méh cahaya panon poé asup,” ceuk dr. Reisa.

Liburan di imah teu éléh ku liburan di luar imah. Loba kagiatan nu bisa dilakukeun di imah. Umpamana wisata virtual ka musium-musium. Internét bisa dimangfaatkeun. Bisa nongton konsér musik atawa lalajo film. Bisa ogé olahraga babarengan.

“Olahraga di imah umpamana bisa ngamangfaatkeun pedoman olahraga nu dijieun ke Kementerian Pemuda dan Olahraga. Olahraga Yoga ogé bisa, atawa stretching, atawa angkat beban,” ceuk dr. Reisa. Meunang olahraga di luar imah, tapi perhatikeun inténsitasna. Tong poho maké masker jeung ngajaga jarak.

Sanajan kitu, lamun keukeuh waé kudu indit-inditan ka luar kota, pamaréntah ngingetkeun hadéna mah maké moda transportasi nu nerapkeun protokol kaséhatan, siga karéta api atawa kapal terbang.

Tapi, mun maké transportasi umum, pastikeun kudu geus boga tikét ti jauhna. Jadi, teu milu antrian nu panjang. Tong ruang riung. Kadé maké masker. Tong loba ngobrol jeung panumpang séjén.

“Mun kudu mondok di hotél, pilih hotél nu beresih nu nerapkeun protokol kaséhatan. Kementerian Pariwisata dan Ekonomi Kreatif geus nerapkeun prisip CHSE--Cleanlines, Health, Safety and Environment sustainability. Beresih, séhat, jeung aman tina sumebarna Covid-19, tapi tetep kudu ‘ramah lingkungan’," ceuk dr. Reisa. 

Masarakat nu kudu digawé di luar imah salama peré liburan, pastikeun kudu nerapkeun protokol kaséhatan ti Satgas Covid -19. Laporkeun mun aya karyawan nu indit-inditan ka luar kota.

Nu merlukeun panduan salama peré liburan, bisa ningali ka situs resmi pamaréntah di Covid-19.go.id. Atawa bisa ningali ka situs resmi Kementerian Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak, Kementerian Pemuda dan Olahraga dan Kementerian Pariwisata dan Ekonomi Kreatif atau bisa nelepon ka nomor 119 éksténsi 9.

“Liburan téh memang alus jang psikologi kaséhatan. Tapi, pan urang gé kudu tanggung jawab. Tanggung jawab ngajaga diri sorangan jeung ngajaga batur tina résiko Covid-19. Èta kabéh bagéan tina ngajaga Indonesa,” ceuk dr. Reisa.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari

Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma

Bandungan Jumat, 30 April 2021 | 13:13 WIB

Nanang nyebutkeun, dagang bedug béda jeung dagang barang séjén. Dagang kulit bedug jeung bedug mah musiman. Ayana di bul...

Bandung Baheula - Bandungan, Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma, pedagang beduk,tukang bedug,Pedagang Kulit Bedug Tasikmalaya,kulit bedug,Bedug Tasikmalaya

artikel terkait

dewanpers