web analytics
  

dr. Reisa: Peré Liburan Mending Cicing di Imah

Rabu, 28 Oktober 2020 14:38 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, dr. Reisa: Peré Liburan Mending Cicing di Imah, Satgas Covid-19,Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19, dr. Reisa Brotoasmoro.,Llibur panjang

Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19, dr. Reisa Brotoasmoro. (BNPB)

Peré liburan ieu sieun jadi klaster sumebarna Covid-19.

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM -- Ayana peré liburan lila ti—28 Oktober nepi 1 November 2020—teu ngalantarankeun pamaréntah reugreug. Justru sabalikna. Pamaréntah ngarasa hariwang alatan masa pandemi Covid-19 can réngsé kénéh.

Bisi wé salama peré liburan téh jelema ruang-riung di tempat wisata. Atawa balik ka kampungna. Tuluy kumpul jeung kulawargana.

dr. Reisa Brotoasmoro, Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19 ngawanti-wanti, omat nu kararitu téh tong kajadian. “Peré liburan ieu sieun jadi klaster sumebarna Covid-19,” ceuk dr. Reisa basa méré katerangan pérs di Kantor Presiden nu disiarkan ku kanal YouTube Sekretariat Presiden, basa Jumaah (23/10/2020).

Ceuk dr. Reisa, peré liburan téh mendingan cicing di imah wé. Liburan di imah nu ceuk basa légégna mah staycation (stay vacation) téa. Ku jaman ayeuna mah éta leuwih aman. Sakabéh kulawarga bakal kaperhatikeun.

Dina stay vacation, sakabéh kulawarga bisa ngajalankeun protokol nu dijieun Kementerian Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak (PPPA). “Beberesih imah. Kabéh semprot ku disinfektan. Lancarkeun asup-kaluarna hawa. Jieun ventilasi nu hadé. Mun isuk-isuk, jandéla buka-bukakeun méh cahaya panon poé asup,” ceuk dr. Reisa.

Liburan di imah teu éléh ku liburan di luar imah. Loba kagiatan nu bisa dilakukeun di imah. Umpamana wisata virtual ka musium-musium. Internét bisa dimangfaatkeun. Bisa nongton konsér musik atawa lalajo film. Bisa ogé olahraga babarengan.

“Olahraga di imah umpamana bisa ngamangfaatkeun pedoman olahraga nu dijieun ke Kementerian Pemuda dan Olahraga. Olahraga Yoga ogé bisa, atawa stretching, atawa angkat beban,” ceuk dr. Reisa. Meunang olahraga di luar imah, tapi perhatikeun inténsitasna. Tong poho maké masker jeung ngajaga jarak.

Sanajan kitu, lamun keukeuh waé kudu indit-inditan ka luar kota, pamaréntah ngingetkeun hadéna mah maké moda transportasi nu nerapkeun protokol kaséhatan, siga karéta api atawa kapal terbang.

Tapi, mun maké transportasi umum, pastikeun kudu geus boga tikét ti jauhna. Jadi, teu milu antrian nu panjang. Tong ruang riung. Kadé maké masker. Tong loba ngobrol jeung panumpang séjén.

“Mun kudu mondok di hotél, pilih hotél nu beresih nu nerapkeun protokol kaséhatan. Kementerian Pariwisata dan Ekonomi Kreatif geus nerapkeun prisip CHSE--Cleanlines, Health, Safety and Environment sustainability. Beresih, séhat, jeung aman tina sumebarna Covid-19, tapi tetep kudu ‘ramah lingkungan’," ceuk dr. Reisa. 

Masarakat nu kudu digawé di luar imah salama peré liburan, pastikeun kudu nerapkeun protokol kaséhatan ti Satgas Covid -19. Laporkeun mun aya karyawan nu indit-inditan ka luar kota.

Nu merlukeun panduan salama peré liburan, bisa ningali ka situs resmi pamaréntah di Covid-19.go.id. Atawa bisa ningali ka situs resmi Kementerian Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak, Kementerian Pemuda dan Olahraga dan Kementerian Pariwisata dan Ekonomi Kreatif atau bisa nelepon ka nomor 119 éksténsi 9.

“Liburan téh memang alus jang psikologi kaséhatan. Tapi, pan urang gé kudu tanggung jawab. Tanggung jawab ngajaga diri sorangan jeung ngajaga batur tina résiko Covid-19. Èta kabéh bagéan tina ngajaga Indonesa,” ceuk dr. Reisa.

Editor: Dudung Ridwan

artikel terkait

dewanpers