web analytics
  

Sidolig, Taun 1955, Jadi Saksi Persib Ngajungkeulkeun SAFA (Singapur) 4-0

Selasa, 20 Oktober 2020 14:02 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Sidolig, Taun 1955, Jadi Saksi Persib Ngajungkeulkeun SAFA (Singapur) 4-0, Pemain Persib Baheula,Persib Baheula,Ade Dana bintang Persib,Sidolig stadion Persib

Persib. Ade Dana dibuleudan. (Istimewa)

AYOBANDUNG.COM -- Harita, 8 Désémber taun 1955. Ti satengah opat hujan ngaguyur Kota Bandung. Atuh, lapang Sidolig nu rék dipaké pertandingan persib ngalawan Kleub SAFA ti Singapur téh bécék.

Tapi, sanajan kitu, ka lapang Sidolig--anu geus nanjeur ti taun 1903.  Sidolig téh singkatan tina “Sport in de Openlucht is Gezond” (olahraga di luar téh séhat)-- angger panongton mah daratang. Ngan teu pati réa.

Kakuatan SAFA nu aya dina cara ngulinkeun bal jeung umpan golosor harita mah teu katingali dayana. Nya enya da gaya kitu mah moal cocok dina lapang bécék jeung loba cileuncang. Bal loba cicing katahan kucai.

Tapi, najan kitu teu beunang dileuleungit yén permainan Persib harita hadé pisan. Téhnikna lain handap-handap, sumangetna terus ngempur hurung. Éta pisan nu ngalantarkeun bal aya terus di pertahanan SAFA. SAFA dikurung satengah lapang.

Pamaén ngora Persib, Adé Dana, jadi béntang lapang. Adé téh pamaén katuhu luar. Siga nu euweuh kacapé, permaénan Adé beuki burit beuki hadé. Manéhna geus bisa némbongkeun téhnik nu kacida hadéna dina mawa bal ngaliwatan bék lawan.

Osman Djohan, pamaén kénca-tengah SAFA, meni tipaparetot ngungudag Adé. Ari balicet, ari séak muru gawang, meré pagawéan beurat nu matak tibumburanjat kiper SAFA nu dijaga ku Fook Teng.

Persib makalangan téh maké pamaén-pamaén ngora. Salian Adé, aya  Rukma, Witarsa, Adang, Omom Lateko, Toha, Hapid, Leepel, Djudju (kiper). Iwal Anas jeung Amung nu pangkolotna téh.

Adé nu ngadobolkeun gawang Singapur di babak kahiji. Di babak kadua, bagéan Witarsa nu nyieun gul sanggeus narima sodoran Adé, 2-0 jang Persib. Adé si béntang lapang nyieun deui gul nu katilu.

Giliran Rukma, pamaén katuhu tengah Persib, nu nyieun gul ka opat sanggeus meunang operan ti Adang, nu hasil mawa bal. Tajongan Rukma teu tarik, tapi kacida merenahna, nyangkoyot ka juru gawang Fook Teng.

(Sabagéan dipetik tina “SAFA Tidjuralit di Bandung” wartawan Sipatahoenan 1955 anu dimuat di Kandaga, M.A. Salmun, Penerbit Ganaco 1956.)

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari

Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma

Bandungan Jumat, 30 April 2021 | 13:13 WIB

Nanang nyebutkeun, dagang bedug béda jeung dagang barang séjén. Dagang kulit bedug jeung bedug mah musiman. Ayana di bul...

Bandung Baheula - Bandungan, Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma, pedagang beduk,tukang bedug,Pedagang Kulit Bedug Tasikmalaya,kulit bedug,Bedug Tasikmalaya
dewanpers