web analytics
  

Ngajual Tolombong beuki Seuseut

Jumat, 23 Oktober 2020 15:28 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Ngajual Tolombong beuki Seuseut, Tolombong bambu,Nyiru dari bambu

Bah Omat, tukang tolombong. (Dudung Ridwan/Ayobandung.com)

AYOBANDUNG.COM -- Wanci maju ka lohor. Can poék, tapi hujan geus ngagebrét. Atuh, Bah Omat (76) warga Legok Nyénang Desa Bandasari Kab Bandung, malipir ka sisi. Ngiuhan di hareupeun ruko.

Tanggunganna diécageun. Tuluy, manéhna diuk ngaleungitkeun kacapé. Lamun teu ngiuhan heula, daganganna--tolombong, nyiru, dudukuy bakal baseuh. Moal payu. Padahal loba kénéh.

“Loba kénéh geuning, Bah?” Kusman nu boga ruko—nu boga usaha pertamini—nanya.

Bah Omat teu langsung némbalan. Kalah ka seuri. “Ngirin ngiuhan, ah, di dieu.”

“Mangga. Loba kénéh geuning?” Kusman sakali deui nanya.

“Muhun, Jang. Rada seuseut icalan ayeuna mah,” ceuk Bah Omat.

“Cing, ninggali nyiru éta!”

Bah Omat ngasongkeun nyiru. “Weweg ieu mah.”

“Sabaraha?”

“Lima las rébu.”

“Ari tolombong? “

“Tilu puluh rébu.”

“Meunang Abah ieu?”

“Muhun, Jang.”

Hujan ngaleutikan. Tuluy eureun. Teu lila, panon poe ngageubray deui. Siga nu nitah Bah Omat nuluykeun dagangna.

Kusman teu nawar heula—karunyaeun meureun—meuli tolombong jeung nyiru. Duit opat puluh lima rébu disakuan Bah Omat.

Bah Omat nangtung. Nanggung daganganna, tuluy lempang deui nguriling ka pilemburan.

Bah Omat gé pasti apal tolombong, nyiru, geus bisa dijieun tina palastik. Malah leuwih hadé batan tina awi. Tapi da mung éta kaahlian Bang Omat.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

IDULFITRI

Bandungan Rabu, 12 Mei 2021 | 17:27 WIB

Poho kana protokol kaséhatan. Sabab, kébeh hayang ngarayakeun Idulfitri.

Bandung Baheula - Bandungan, IDULFITRI, fiksimini,Fiksimini Sunda,fiksimini bahasa sunda,cerita  pendek sunda,Carpon Sunda,fiksimini dudung ridwan

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Bandungan Senin, 10 Mei 2021 | 13:47 WIB

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen.

Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja
dewanpers