web analytics
  

Satgas Covid-19: Papatah Indung Geus Pasti Diturut

Rabu, 21 Oktober 2020 10:08 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Satgas Covid-19: Papatah Indung Geus Pasti Diturut, Satgas Covid-19,Budaya Sunda,Sunda

Ilustrasi. (Photo by Gunawan Kartapranata / CC BY-SA 4.0)

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM -- Singgih Wiryono téh salah saurang pasén nu kajangkit ku virus Covid 19. Singgih nyaritakeun pangalamanna kumaha papatah indungna geus méré kakuatan sangkan manéhna geura cageur.

“Papatana kieu: Tong geuring. Lamun geuring, saha nu rék nungguan?” ceuk Singgih dina acara talkshow "Perjuangan Penyintas Melawan Covid-19" ti Media Center Satgas Covid-19, Graha BNPB Jakarta, Senén (19/10/2020).

Singgih nu hirup ngarantau di Jakarta nyaritakeun yén manéhna kungsi ngalaman isolasi mandiri di imah. 

“Abdi mah cicing wé di kamar. Pun bojo nu nyumponan sagala  kahayang kuring,” ceuk Singgih.

Enya, pamajikan Singgih talatén pisan ngalayanan nu jadi salakina. Boh dina ngenaan kabersihan imah atawa dina cara ngalakukeun komunikasi jeung manéhna.

Teu saukur dirojong pamajikanna jeung kulawargana, Singgih gé dirojong ku tatanggana.

“Abdi saleresna isin tos ngarépotkeun saréréa. Pak RT sok nyiapkeun sarapan. Masker jeung handsanitizer disayogikeun teras ku anjeunna,” ceuk singgih.

Sanajan kitu, Singgih angger jeung tetep teu poho ka nu jadi papatah indungna.

“Hirup mah aya mangsana di luhur. Aya mangsana di handap. Mun keur di luhur, omat tong poho ka nu di handap,” kitu papatah indungna ka Singgih.

Naon dialaman ku Singgih dibenerkeun ku psikolog, Edward Andriyanto Sutardhio, nu jadi pamilon dina acara talkshow éta.

Ceuk Edward, indung téh kapan simbol tina katrésna, simbol tina cinta.

“Jadi, teu anéh lamun Singgih dina masa isolasi sok inget waé ka papatah indungna. Sabab, indung mah da enya simbol katresna,” ceuk Edward.

Inget kana papatah indung. Éta pisan nu jadi téma kampanye Satgas Covid 19 pikeun ngurangan sumebarna virus corona.

Malahan, tema éta téh dijieun vidéo klip musiknna. Vidéo nu durasina 30 detik téh hasil gawé bareng jeung Band Padi Reborn.

Utamana lagu ieu mangrupakeun kampanye 3 M—Maké masker; Mangkadé jaga jarak jeung tong ruang ruing; jeung Mangkadé kudu rajin kukumbah leungeun ku sabun.

Juru bicara Satgas Covid-19, Wiku Adisasmito, ngécéskeun sosok indung ngahaja dipilih jadi téma kusabab indung mangrupakeun sosok nu penting dina kulawaga. Papagah indung mah geus pasti diturut ku anak-anakna.

“Jadi, dina kampanye ieu kuring mihareup masarakat nurut ka papatah indung. Siga anak-anakna nu nurut ka papatah nu jadi indungna,” kitu ceuk Wiku Adisasmito dina konférénsi pers, Kemis (1/10/2020).

 

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Di Purwakarta Belesong, di Tasik Lodong

Bandungan Senin, 17 Mei 2021 | 16:00 WIB

Ngabuburit jeung Mapag Lebaran di Purwakarta jeung Tasik.

Bandung Baheula - Bandungan, Di Purwakarta Belesong, di Tasik Lodong, tradisi bermain lodong,Lodong,belesong,belesong purwakarta,lodong tasik,ngabuburit di Purwakarta,ngabuburit di tasik

Sastra Sunda: PETI PANYINGLAR PATI

Bandungan Sabtu, 15 Mei 2021 | 09:05 WIB

Tali peti anu ceuk pangrasana geus pageuh ditalikeun kana palang dada, singhoréng talina pegat kabawa tanaga cai nu nyéo...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PETI PANYINGLAR PATI, cerpen Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Ai Wawang,Carita pondok,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,carpon

IDULFITRI

Bandungan Rabu, 12 Mei 2021 | 17:27 WIB

Poho kana protokol kaséhatan. Sabab, kébeh hayang ngarayakeun Idulfitri.

Bandung Baheula - Bandungan, IDULFITRI, fiksimini,Fiksimini Sunda,fiksimini bahasa sunda,cerita  pendek sunda,Carpon Sunda,fiksimini dudung ridwan

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Bandungan Senin, 10 Mei 2021 | 13:47 WIB

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen.

Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

artikel terkait

dewanpers