web analytics
  

Pasantrén Kudu jadi Andelan Ngasosialisasikeun “Parobahan Perilaku”

Minggu, 18 Oktober 2020 19:28 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Pasantrén Kudu jadi Andelan Ngasosialisasikeun “Parobahan Perilaku”, Satgas Covid-19,Perubahan Perilaku

Ketua Satgas Percepatan COVID-19 Jabar (Jabar) Ridwan Kamil mariksa panerapan protokol kaséhatan di sajumlah pasantren. (Istimewa)

Pasantrén mangrupakeun tempat kumpulna jelema pinter nu bisa nerapkeun aturan jang sorangan, ogé sakaligus bisa méré nyaho ka masarakat.

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM -- Pasantrén dipihareup jadi andelan pikeun nyosialisasikeun parobahan perilaku di masarakat ku conto jeung pangajaran. Parobanan perilaku ieu tujuanna jang nurunkeun sumebarna virus corona, kitu ceuk Ketua Bidang Perubahan Perilaku Satgas Penanganan Covid-19, Dr. Sonny Harry D. Harmadi.

Sabab, pasantrén mangrupakeun tempat kumpulna jelema pinter nu bisa nerapkeun aturan jang sorangan, ogé sakaligus bisa méré nyaho ka masarakat.

“Sagala pari polah ajengan atawa kiai téh conto jeung bakal diturutan ku masarakat. Jadi, lamun ajengan nyosialisasikeun aturan, pastina bakal éféktif. Kukituna, Pasantrén Darunnajah nu geus nerapkeun protokol kaséhatan bisa dijadikeun conto ku pasantrén lain di Indonésa,” ceuk Sonny Harmadi.

Sonny  ogé nambahkeun salain pasantrén kudu nerapkeun aturan protokol kaséhatan, santri-santri na ogé dina kagiatan sapopoéna kudu nerapkeun “pola hidup bersih”. Boh, dina ngagunakeun alat-alat ibadah atawa alat-alat nu lainna.

Koordinator Tim Pakar dan Juru Bicara Pemerintah jang Penanganan Covid-19 Prof. Wiku Adisasmito negeskeun dina dangeut ieu parobahan perilaku téh mangrupakeun hiji hal nu penting pisan pikeun ngantisipasi  sumebarna virus corona. Sabab, sumebarna virus téh ti manusa ka manusa nu asup ngaléwatan panon, irung, jeung baham.

 “Jadi, mangkadé tong poho nerapkeun 3 M. Maké masker, Mangkadé jaga jarak, jeung Mindeng kukumbah leungeun maké sabun ku cai beureusih,” ceuk Prof. Wiku Adisamito.

Editor: Andres Fatubun

terbaru

Dongéng Nasruddin Hoja: Nasruddin Hoja Azan Zuhur

Bandungan Jumat, 23 April 2021 | 15:54 WIB

Teuing kunaon, Nasruddin ujug-ujug turun ti manara masjid--ngudag sora azanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Nasruddin Hoja Azan Zuhur, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja,nasruddin hoja

Modus Anyar: Maling Munding Mundingna Dipeuncit Harita di TKP, Dicokot...

Bandungan Kamis, 22 April 2021 | 14:26 WIB

Malingna meuncit munding harita kénéh di TKP. Tuluy sababaraha bagéan dagingna dicokot.

Bandung Baheula - Bandungan, Modus Anyar: Maling Munding Mundingna Dipeuncit Harita di TKP, Dicokot Dagingna, Maling munding,pencurian kerbau Tasikmalaya,Daging Kerbau,pencurian kerbau

Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk

Bandungan Rabu, 21 April 2021 | 13:54 WIB

Asalna mah Iwan ngagabung jeung pengrajin wayang golek Giri Harja di Jelekong.

Bandung Baheula - Bandungan, Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk, perajin miniatur truk soreang,harga miniatur truk,miniatur truk,bisnis miniatur truk,Wayang Golek,miniatur treuk

Pa Haji nu Beunghar Berkah

Bandungan Selasa, 20 April 2021 | 15:43 WIB

Jelema datang ti suklana ti siklukna. Kabéh diondang. Nu wawuh atawa nu henteu.

Bandung Baheula - Bandungan, Pa Haji nu Beunghar Berkah, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita Fiksi,Carpon Sunda

Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang

Bandungan Senin, 19 April 2021 | 12:15 WIB

Kakara gé jrut turun, geus disamperkeun ku nu nawaran manuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang, Pasar Burung,Pasar Burung Sukahaji,ngabuburit ka pasar burung sukahaji,jual beli burung di pasar sukahaji

Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN

Bandungan Sabtu, 17 April 2021 | 09:49 WIB

“Tos ti wangkid ayeuna mah tong aya Nina di dieu, Kang. Urang nataan deui kahirupan anyar.”

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,cerita pendek nina rahayu nadea,Carpon Sunda,Bandungan

Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis

Bandungan Jumat, 16 April 2021 | 09:59 WIB

“Naha Juma’ahan? Pan ayeuna kakara gé poé Kemis? Isuk Juma'ahan mah.” Baturanna ngarasa heran.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis, dongeng nasruddin hoja,Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja salat jumat hari kamis

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Bandungan Kamis, 15 April 2021 | 14:59 WIB

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah.

Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

artikel terkait

dewanpers