web analytics
  

Maké Masker Tong Asal-asalan

Selasa, 13 Oktober 2020 15:40 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Maké Masker Tong Asal-asalan, Satgas Covid-19,Ketua Satgas Covid-19 Doni Monardo,Ingat pesan ibu,Pakai masker,Jaga jarak,cuci tangan pakai sabun

Ilustrasi Cepot memakai masker (ayobandung/Attia Dwi Pinasti)

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM -- Masarakat disarankeun tong asal-asalan lamun maké masker. Kitu ceuk juru bicara pamaréntah, dokter Reisa Broto Asmoro.

“Hayu, urang terus biasakeun ngajalankeun protokol kaséhatan. Tapi, maké maskerna sing bener. Tong asal-asalan. Ti irung nepi ka gado kudu katutupan,” ceuk dr. Reisa.

Ceuk Reisa, masker téh lain perhiasan. Tong dijadikeun hiasan wungkul.

“Tong dipaké nutupan gado wungkul atawa abdi sok ninggal aya ogé maskerna ngan saukur dijieun kongkorong na beuheung,” pokna.

Reisa ogé ngaimbau ka masarakat kudu nyiapkeun maskerna sapoéna leuwih ti hiji.

Maké masker asal-asalan mah cumah. Malah nu makéna bisa keuna ku virus corona. Jadi, sakali deui maké masker téh kudu sing bener jeung pageuh. 

Pastikeun irung, baham, jeung gado katutup

“Poko na mah kudu pas wé. Tong ngajadikeun hahalang ogé lamun urang narik napas. Tapi kudu pas na beungeut méh teu ngagéser,” ceuk  Kendra McMillan ti  American Nurses Association di Silver Spring, Maryland, Amerika Serikat, nu dilansir tina Livestrong.

“Mun maké masker, pastikeun irung, baham, jeung dago katutup,” ceuk McMillan. 

Salain kudu pas, tong sering pasang-leupas masker. Kadé, kan maké masker téh tujuanna supaya teu nyebarkeun inféksi ka nu lian.

Lamun sering ngaleupas-pasang masker, tuluy batuk atawa ngomong, bakal berpoténsi nyebarkan  virus.

Tong nyabak bagéan hareup masker. Mun bagéan hareup masker keuna ku partikel virus, tuluy nyabak masker jeung beungeut, Salira bisa jadi nularkeun virus ka diri sorangan.
Kasalahan nu sok mindeng kajadian nyaéta teu kukumbah leungeun saencan nyabak nu lain, tuluy maké masker, jeung teu nyeuseuh masker kaén.

"Salira pan sok maké calana jero nu sarua sababaraha kali sapoéna? Kitu oge lamun maké masker kaén. Hadéna mah, masker (jeung calana jero) kudu diseuseuh sanggeus dipaké,” ceuk asisten profesor di departemén patologi Johns Hopkins University di Baltimore, Kate Grabowski.

Jadi, pastikeun maké masker kudu pas. Tong asa-asa ngaganti masker lamun geus teu geunaheun. 
 

Editor: Andres Fatubun

artikel terkait

dewanpers