web analytics
  

Maké Masker Tong Asal-asalan

Selasa, 13 Oktober 2020 15:40 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Maké Masker Tong Asal-asalan, Satgas Covid-19,Ketua Satgas Covid-19 Doni Monardo,Ingat pesan ibu,Pakai masker,Jaga jarak,cuci tangan pakai sabun

Ilustrasi Cepot memakai masker (ayobandung/Attia Dwi Pinasti)

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM -- Masarakat disarankeun tong asal-asalan lamun maké masker. Kitu ceuk juru bicara pamaréntah, dokter Reisa Broto Asmoro.

“Hayu, urang terus biasakeun ngajalankeun protokol kaséhatan. Tapi, maké maskerna sing bener. Tong asal-asalan. Ti irung nepi ka gado kudu katutupan,” ceuk dr. Reisa.

Ceuk Reisa, masker téh lain perhiasan. Tong dijadikeun hiasan wungkul.

“Tong dipaké nutupan gado wungkul atawa abdi sok ninggal aya ogé maskerna ngan saukur dijieun kongkorong na beuheung,” pokna.

Reisa ogé ngaimbau ka masarakat kudu nyiapkeun maskerna sapoéna leuwih ti hiji.

Maké masker asal-asalan mah cumah. Malah nu makéna bisa keuna ku virus corona. Jadi, sakali deui maké masker téh kudu sing bener jeung pageuh. 

Pastikeun irung, baham, jeung gado katutup

“Poko na mah kudu pas wé. Tong ngajadikeun hahalang ogé lamun urang narik napas. Tapi kudu pas na beungeut méh teu ngagéser,” ceuk  Kendra McMillan ti  American Nurses Association di Silver Spring, Maryland, Amerika Serikat, nu dilansir tina Livestrong.

“Mun maké masker, pastikeun irung, baham, jeung dago katutup,” ceuk McMillan. 

Salain kudu pas, tong sering pasang-leupas masker. Kadé, kan maké masker téh tujuanna supaya teu nyebarkeun inféksi ka nu lian.

Lamun sering ngaleupas-pasang masker, tuluy batuk atawa ngomong, bakal berpoténsi nyebarkan  virus.

Tong nyabak bagéan hareup masker. Mun bagéan hareup masker keuna ku partikel virus, tuluy nyabak masker jeung beungeut, Salira bisa jadi nularkeun virus ka diri sorangan.
Kasalahan nu sok mindeng kajadian nyaéta teu kukumbah leungeun saencan nyabak nu lain, tuluy maké masker, jeung teu nyeuseuh masker kaén.

"Salira pan sok maké calana jero nu sarua sababaraha kali sapoéna? Kitu oge lamun maké masker kaén. Hadéna mah, masker (jeung calana jero) kudu diseuseuh sanggeus dipaké,” ceuk asisten profesor di departemén patologi Johns Hopkins University di Baltimore, Kate Grabowski.

Jadi, pastikeun maké masker kudu pas. Tong asa-asa ngaganti masker lamun geus teu geunaheun. 
 

Editor: Andres Fatubun

terbaru

Modus Anyar: Maling Munding Mundingna Dipeuncit Harita di TKP, Dicokot...

Bandungan Kamis, 22 April 2021 | 14:26 WIB

Malingna meuncit munding harita kénéh di TKP. Tuluy sababaraha bagéan dagingna dicokot.

Bandung Baheula - Bandungan, Modus Anyar: Maling Munding Mundingna Dipeuncit Harita di TKP, Dicokot Dagingna, Maling munding,pencurian kerbau Tasikmalaya,Daging Kerbau,pencurian kerbau

Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk

Bandungan Rabu, 21 April 2021 | 13:54 WIB

Asalna mah Iwan ngagabung jeung pengrajin wayang golek Giri Harja di Jelekong.

Bandung Baheula - Bandungan, Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk, perajin miniatur truk soreang,harga miniatur truk,miniatur truk,bisnis miniatur truk,Wayang Golek,miniatur treuk

Pa Haji nu Beunghar Berkah

Bandungan Selasa, 20 April 2021 | 15:43 WIB

Jelema datang ti suklana ti siklukna. Kabéh diondang. Nu wawuh atawa nu henteu.

Bandung Baheula - Bandungan, Pa Haji nu Beunghar Berkah, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita Fiksi,Carpon Sunda

Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang

Bandungan Senin, 19 April 2021 | 12:15 WIB

Kakara gé jrut turun, geus disamperkeun ku nu nawaran manuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang, Pasar Burung,Pasar Burung Sukahaji,ngabuburit ka pasar burung sukahaji,jual beli burung di pasar sukahaji

Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN

Bandungan Sabtu, 17 April 2021 | 09:49 WIB

“Tos ti wangkid ayeuna mah tong aya Nina di dieu, Kang. Urang nataan deui kahirupan anyar.”

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,cerita pendek nina rahayu nadea,Carpon Sunda,Bandungan

Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis

Bandungan Jumat, 16 April 2021 | 09:59 WIB

“Naha Juma’ahan? Pan ayeuna kakara gé poé Kemis? Isuk Juma'ahan mah.” Baturanna ngarasa heran.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis, dongeng nasruddin hoja,Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja salat jumat hari kamis

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Bandungan Kamis, 15 April 2021 | 14:59 WIB

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah.

Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

Méngbal Huhujanan

Bandungan Rabu, 14 April 2021 | 15:20 WIB

Isukna, kuring ningali Ema keur ngaberesihan baju kotor jeung sapatu urut kuring méngbal.

Bandung Baheula - Bandungan, Méngbal Huhujanan, Fikmin Sunda,Fiksimini Sunda,ceritap pendek sunda,Carpon Sunda

artikel terkait

dewanpers