web analytics
  

Nerapkeun Protokol Kaséhatan Leuwih Hadé Dilakukeun Babarengan

Senin, 12 Oktober 2020 17:05 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Nerapkeun Protokol Kaséhatan Leuwih Hadé Dilakukeun Babarengan, Satgas Covid-19,Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19 Wiku Adisasmito,Pakai masker,Jaga Jarak,cuci tangan pakai sabun

Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19 Prof. Wiku Adisasmito (BNPB)

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM -- Satgas Penanganan Covid-19 teu weléh-weléh ngingetan masarakat supaya nurut jeung disiplin nerapkeun protokol kaséhatan nu dikaluarkeun ku pamaréntah, nyaéta: tong poho maké masker, tetep ngajaga jarak, jeung rajin kukumbah leungeun make sabun, Sabab, éta tilu konci nu paling utama nu bisa mutuskeun ranté sumebarna virus Covid-19.

Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19 Prof. Wiku Adisasmito nyebutkeun ngajalankeun protokol kaséhatan leuwih hadé dilakukeun babarengan tibatan mun nu ngalakukeunna sosorangan. Mun dilakukeun babarengan leuwih éféktip.

“Lamun urang geus nerapkeun protokol kaséhatan, tong poho ingetan ogé batur supaya ngalakukeun hal nu sarua,” ceuk Wiku basa jumpa pérs di Kantor Présidén, Kemis (1/10/2020) nu disiarkan ogé ku kanal YouTube Sekretariat Presidén. 

Wiku ngajelaskeun yén sababaraha jurnal internasional ogé nyebut yén kukumbah leungeun maké sabun téh bisa nurunkeun résiko penularan 35%. Samentara lamun maké masker kaén bisa nurunkeun résiko penularan 45%, Leuwih hadé maké masker bedah. Masker ieu mah bisa nurunkeun résiko penularan 70%

“Nu paling penting--ieu nu katilu--ceuk Wiku, tong poho ngajaga jarak minimal saméter wéh. Jaga jarak ieu bisa nurunkeun résiko penularan nepi ka 85%. Urang kudu yakin yén usaha urang ieu téh pasti aya hasilna. Urang kudu konsistén jeung babarengan ngarobah perilaku, nyaéta disiplin nerapkeun protokol kaséhatan," ceuk Wiku.

 

Editor: Andres Fatubun

terbaru

Sastra Sunda: PETI PANYINGLAR PATI

Bandungan Sabtu, 15 Mei 2021 | 09:05 WIB

Tali peti anu ceuk pangrasana geus pageuh ditalikeun kana palang dada, singhoréng talina pegat kabawa tanaga cai nu nyéo...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PETI PANYINGLAR PATI, cerpen Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Ai Wawang,Carita pondok,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,carpon

IDULFITRI

Bandungan Rabu, 12 Mei 2021 | 17:27 WIB

Poho kana protokol kaséhatan. Sabab, kébeh hayang ngarayakeun Idulfitri.

Bandung Baheula - Bandungan, IDULFITRI, fiksimini,Fiksimini Sunda,fiksimini bahasa sunda,cerita  pendek sunda,Carpon Sunda,fiksimini dudung ridwan

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Bandungan Senin, 10 Mei 2021 | 13:47 WIB

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen.

Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

artikel terkait

dewanpers