web analytics
  

Nerapkeun Protokol Kaséhatan Leuwih Hadé Dilakukeun Babarengan

Senin, 12 Oktober 2020 17:05 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Nerapkeun Protokol Kaséhatan Leuwih Hadé Dilakukeun Babarengan, Satgas Covid-19,Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19 Wiku Adisasmito,Pakai masker,Jaga Jarak,cuci tangan pakai sabun

Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19 Prof. Wiku Adisasmito (BNPB)

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM -- Satgas Penanganan Covid-19 teu weléh-weléh ngingetan masarakat supaya nurut jeung disiplin nerapkeun protokol kaséhatan nu dikaluarkeun ku pamaréntah, nyaéta: tong poho maké masker, tetep ngajaga jarak, jeung rajin kukumbah leungeun make sabun, Sabab, éta tilu konci nu paling utama nu bisa mutuskeun ranté sumebarna virus Covid-19.

Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19 Prof. Wiku Adisasmito nyebutkeun ngajalankeun protokol kaséhatan leuwih hadé dilakukeun babarengan tibatan mun nu ngalakukeunna sosorangan. Mun dilakukeun babarengan leuwih éféktip.

“Lamun urang geus nerapkeun protokol kaséhatan, tong poho ingetan ogé batur supaya ngalakukeun hal nu sarua,” ceuk Wiku basa jumpa pérs di Kantor Présidén, Kemis (1/10/2020) nu disiarkan ogé ku kanal YouTube Sekretariat Presidén. 

Wiku ngajelaskeun yén sababaraha jurnal internasional ogé nyebut yén kukumbah leungeun maké sabun téh bisa nurunkeun résiko penularan 35%. Samentara lamun maké masker kaén bisa nurunkeun résiko penularan 45%, Leuwih hadé maké masker bedah. Masker ieu mah bisa nurunkeun résiko penularan 70%

“Nu paling penting--ieu nu katilu--ceuk Wiku, tong poho ngajaga jarak minimal saméter wéh. Jaga jarak ieu bisa nurunkeun résiko penularan nepi ka 85%. Urang kudu yakin yén usaha urang ieu téh pasti aya hasilna. Urang kudu konsistén jeung babarengan ngarobah perilaku, nyaéta disiplin nerapkeun protokol kaséhatan," ceuk Wiku.

 

Editor: Andres Fatubun

artikel terkait

dewanpers