web analytics
  

Nerapkeun Protokol Kaséhatan Leuwih Hadé Dilakukeun Babarengan

Senin, 12 Oktober 2020 17:05 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Nerapkeun Protokol Kaséhatan Leuwih Hadé Dilakukeun Babarengan, Satgas Covid-19,Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19 Wiku Adisasmito,Pakai masker,Jaga Jarak,cuci tangan pakai sabun

Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19 Prof. Wiku Adisasmito (BNPB)

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM -- Satgas Penanganan Covid-19 teu weléh-weléh ngingetan masarakat supaya nurut jeung disiplin nerapkeun protokol kaséhatan nu dikaluarkeun ku pamaréntah, nyaéta: tong poho maké masker, tetep ngajaga jarak, jeung rajin kukumbah leungeun make sabun, Sabab, éta tilu konci nu paling utama nu bisa mutuskeun ranté sumebarna virus Covid-19.

Juru Bicara Satgas Penanganan Covid-19 Prof. Wiku Adisasmito nyebutkeun ngajalankeun protokol kaséhatan leuwih hadé dilakukeun babarengan tibatan mun nu ngalakukeunna sosorangan. Mun dilakukeun babarengan leuwih éféktip.

“Lamun urang geus nerapkeun protokol kaséhatan, tong poho ingetan ogé batur supaya ngalakukeun hal nu sarua,” ceuk Wiku basa jumpa pérs di Kantor Présidén, Kemis (1/10/2020) nu disiarkan ogé ku kanal YouTube Sekretariat Presidén. 

Wiku ngajelaskeun yén sababaraha jurnal internasional ogé nyebut yén kukumbah leungeun maké sabun téh bisa nurunkeun résiko penularan 35%. Samentara lamun maké masker kaén bisa nurunkeun résiko penularan 45%, Leuwih hadé maké masker bedah. Masker ieu mah bisa nurunkeun résiko penularan 70%

“Nu paling penting--ieu nu katilu--ceuk Wiku, tong poho ngajaga jarak minimal saméter wéh. Jaga jarak ieu bisa nurunkeun résiko penularan nepi ka 85%. Urang kudu yakin yén usaha urang ieu téh pasti aya hasilna. Urang kudu konsistén jeung babarengan ngarobah perilaku, nyaéta disiplin nerapkeun protokol kaséhatan," ceuk Wiku.

 

Editor: Andres Fatubun

terbaru

Misteri Sripanggung

Bandungan Sabtu, 27 Februari 2021 | 06:35 WIB

Ti dieu kakara nyaynyayan. Yén bisa jadi nu sok ngajungjujurigan mah sripanggung nu heubeul. Nyi Suminar mah leungitna c...

Bandung Baheula - Bandungan, Misteri Sripanggung, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Bandungan,seni dan budaya sunda,Aan Merdeka Permana

Dusun Bambu Ngoléksi Janda Bolong (Monstera Obliqua). Hargana Ampir 1...

Bandungan Jumat, 26 Februari 2021 | 15:20 WIB

Dina Galery Flora nu luasna 800 meter persegi ieu aya rébuan jenis koléksi tanaman hias sultan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dusun Bambu Ngoléksi Janda Bolong (Monstera Obliqua). Hargana Ampir 1 Miliar, Janda Bolong,harga janda bolong,Tanaman Hias,Dusun Bambu,Dusun Bambu lembang,Monstéra Obliqua,Galery Flora Dusun Bambu

Kampung Cikalang Kaler Istikomah Nyieunan “Panci” di Jaman “Rice Cooke...

Bandungan Kamis, 25 Februari 2021 | 12:53 WIB

Lain saukur kiwari wungkul, utamana RW 7 Kampung Cikalang, sohor sok nyieunan parabot rumah tangga, tapi kagiatan ieu ge...

Bandung Baheula - Bandungan, Kampung Cikalang Kaler Istikomah Nyieunan “Panci” di Jaman “Rice Cooker”, perajin panci kampung cikalang kaler,Panci Tradisional,Panci,alat dapur tradisional Sunda,perajin panci

Nu Ceurik Lebah Péngkolan

Bandungan Rabu, 24 Februari 2021 | 14:34 WIB

Lebah péngkolan, kasampak si Kokom keur cingogo bari ceurik. Leungeunna mulungan béas nu ngalayah dina taneuh bécék.

Bandung Baheula - Bandungan, Nu Ceurik Lebah Péngkolan, fiksimini,Fiksimini Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan budaya sunda

Lain Hasil Munjung, Sajumlah Warga di Dua Désa Ieu Ngadadak Beunghar

Bandungan Selasa, 23 Februari 2021 | 16:38 WIB

Sajumlah warga meunang kompénsasi rata-rata Rp8 miliar. Atuh nu baroga duit langsung mareuli mobil.

Bandung Baheula - Bandungan, Lain Hasil Munjung, Sajumlah Warga di Dua Désa Ieu Ngadadak Beunghar, Warga Tuban mendadak kaya,Bendungan Kuningan,Kilang minyak tuban,Warga Kuningan mendadak kaya,Proyek kilang minyak Tuban

Inohong Sunda Nyebut "Kalemahan" jeung "Kakuatan" Urang Sunda

Bandungan Senin, 22 Februari 2021 | 14:28 WIB

Ceuk Ceu Popong, penting nganyahokeun kalemahan diri sorangan méh apal naon baé nu kudu diomékeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Inohong Sunda Nyebut "Kalemahan" jeung "Kakuatan" Urang Sunda, watak asli orang Sunda,kelemahan orang Sunda,Gotong Royong,Ramah,karakter orang Sunda,Bageur teuing,Popong Otje Djundjunan,Uu Ruzhanul Ulum,Aang Hamid Suganda

Présidén Joko Widodo Ngawilujengkeun Miéling Poé Basa Indung

Bandungan Minggu, 21 Februari 2021 | 20:00 WIB

Sabab, ceuk Darpan, lamun leungit basana bakal leungit bangsana.

Bandung Baheula - Bandungan, Présidén Joko Widodo Ngawilujengkeun Miéling Poé Basa Indung, hari bahasa ibu internasional,Presiden Joko Widodo,Poe Basa Indung Internasional,Lembaga Basa jeung Sastra Sunda,Bahasa Sunda

Sastra Sunda: RÈPORTASEU IBLIS

Bandungan Sabtu, 20 Februari 2021 | 08:26 WIB

Kota Bandung moal tigerat ku cai. Sabab wakil rayat, pausahaan daérah, jeung pajabat Kota Bandung geus diajar ka Médan....

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RÈPORTASEU IBLIS, Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Carpon Sunda,Carpon Cecep Burdansyah,carpon,cerpen Sunda,seni dan budaya sunda

artikel terkait

dewanpers