web analytics
  

Balanja ka Pasar Loak Astana Anyar

Rabu, 7 Oktober 2020 13:58 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Balanja ka Pasar Loak Astana Anyar, Pasar Loak Astana Anyar,Wisata Bandung,Astana Anyar

Padagang nu ngajual barang urut sapanjang Jalan Astana Anyar. (Dok. Jaka Jamalludin Yusuf)

NGARANNA gé Pasar Loak Astana Anyar, nya pasti ayana di Jalan Astana Anyar, Bandung. Ngembat ti mimiti Taman Tegallega, tuluy ngulon ka Jalan Pelana, Inggit Garnasih, nepi ka Parapatan Pajagalan. Lolobana mah nu daragang téh ngampar sisi jalan atawa maké roda. Aya ogé, siga konter hp, nu geus dikiosan. Cenah, pasar loak ieu geus aya ti taun 60 an. Baheula mah nu daragang na can pati ramé siga ayeuna. Ti taun 98, mimiti raména.

Ngaranna gé pasar loak, tangtu sagala aya. Nu aya didagangkeun. Ti mimiti parabot urut. Barang kawé. Barang anyar ogé aya. Sanajan dipisah-pisah, angger hésé misahkeun per téma. Bakat ku loba.

Barang kaperluan sapopoé, parabot rumah tangga, rice cooker, cocoan budak, ninténdo, play station, kipas angin, mesin tik, komputer, alat-alat motor, ban motor, ban mobil, pélkna, séndok témbok, ragaji, hapé urut, hapé anyar. Oh, enya tukang sapédah ngajajar—ayeuna keur usum. Batu ali gé aya kénéh—sanajan geus teu usum. Hélm urut—ti nu bermerk atawa merk basajan. Naon deui nya? Ah, loba wé.

Nu dagangna jalujur. Tara nganutup-nutup ka kualitas barang nu rék dijualna. Lamun barangna asli, disebut asli. Lamun barangna kawé, terus terang wé kawé. Jeung  teu asa-asa nyebutkeun kagoréngan barangna.

Ngenaan harga. Ah, telatif kumaha barangna. Barang murah nya murah. Barang mahal nya mahal. Ti mimiti RpRp3.000 nepi ka Rp300.000. Tong asa-asa nawar wé. Tapi, tong handap teuing nawarna da padagang di dieu mah tara méré harga mahal. Asal Ayaan, cenah.

Aya sababaraha tips mun rék balanja ka Pasar Loak Astana Anyar

Kahiji, tong rusuh lamun balanja ka Pasar Loak Astana Anyar. Kudu nyantéi. Anggap wé ulin, tong nganggap rék balanja. Hadé na mah nyieun rarancang heula ti imah. Barang naon nu rék dibeuli? Umpamana rék meuli spare part ps 2 alatan rusak. Aya kénéh teu urut nu rusakna? Mangkadé bawa, pikeun engké ditémbongkeun ka nu dagang.

Kaduana, tong beurang teuing datangna. Bisi béakeun. Bisi panas, deuih. Bukana ti mimiti tabuh 08.00 nepi ka tabuh 12.00. Da tabuh 12 mah geus coréngcang. Ogé, tong balanja poé Jumaah, tutup.

Katiluna, siapkeun fisik da mapay ti Tegallega ka Parapatan Pajagalan téh lumayan jauh. Lian ti éta siapkeun ogé acisna. Maennya rék balanja teu mawa acis? He he.

Lamun geus beubeunangan barangna, tuluy beuteung kukurubukan ménta dieusi, tong salempang, pabalatak nu dagang tuangeun. Bade lontong kari. Warung padang. Warung Sunda, atawa nu sanés.

Ieu mah, peupeujeh wé, tah asup saeutik ka Jalan Pelana aya tukang saté nu ramé waé ku nu meuli. Ngebul terus alatan digeber saténa teu eureun-eureun. Atuh kebul jeung seungitna ka mana-mana. Kantun pilih, saté sapi atawa saté  hayam. Saporsina ngan Rp15.000.

Sok, lah.

Editor: Dudung Ridwan

artikel terkait

dewanpers