web analytics
  

Balanja ka Pasar Loak Astana Anyar

Rabu, 7 Oktober 2020 13:58 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Balanja ka Pasar Loak Astana Anyar, Pasar Loak Astana Anyar,Wisata Bandung,Astana Anyar

Padagang nu ngajual barang urut sapanjang Jalan Astana Anyar. (Dok. Jaka Jamalludin Yusuf)

NGARANNA gé Pasar Loak Astana Anyar, nya pasti ayana di Jalan Astana Anyar, Bandung. Ngembat ti mimiti Taman Tegallega, tuluy ngulon ka Jalan Pelana, Inggit Garnasih, nepi ka Parapatan Pajagalan. Lolobana mah nu daragang téh ngampar sisi jalan atawa maké roda. Aya ogé, siga konter hp, nu geus dikiosan. Cenah, pasar loak ieu geus aya ti taun 60 an. Baheula mah nu daragang na can pati ramé siga ayeuna. Ti taun 98, mimiti raména.

Ngaranna gé pasar loak, tangtu sagala aya. Nu aya didagangkeun. Ti mimiti parabot urut. Barang kawé. Barang anyar ogé aya. Sanajan dipisah-pisah, angger hésé misahkeun per téma. Bakat ku loba.

Barang kaperluan sapopoé, parabot rumah tangga, rice cooker, cocoan budak, ninténdo, play station, kipas angin, mesin tik, komputer, alat-alat motor, ban motor, ban mobil, pélkna, séndok témbok, ragaji, hapé urut, hapé anyar. Oh, enya tukang sapédah ngajajar—ayeuna keur usum. Batu ali gé aya kénéh—sanajan geus teu usum. Hélm urut—ti nu bermerk atawa merk basajan. Naon deui nya? Ah, loba wé.

Nu dagangna jalujur. Tara nganutup-nutup ka kualitas barang nu rék dijualna. Lamun barangna asli, disebut asli. Lamun barangna kawé, terus terang wé kawé. Jeung  teu asa-asa nyebutkeun kagoréngan barangna.

Ngenaan harga. Ah, telatif kumaha barangna. Barang murah nya murah. Barang mahal nya mahal. Ti mimiti RpRp3.000 nepi ka Rp300.000. Tong asa-asa nawar wé. Tapi, tong handap teuing nawarna da padagang di dieu mah tara méré harga mahal. Asal Ayaan, cenah.

Aya sababaraha tips mun rék balanja ka Pasar Loak Astana Anyar

Kahiji, tong rusuh lamun balanja ka Pasar Loak Astana Anyar. Kudu nyantéi. Anggap wé ulin, tong nganggap rék balanja. Hadé na mah nyieun rarancang heula ti imah. Barang naon nu rék dibeuli? Umpamana rék meuli spare part ps 2 alatan rusak. Aya kénéh teu urut nu rusakna? Mangkadé bawa, pikeun engké ditémbongkeun ka nu dagang.

Kaduana, tong beurang teuing datangna. Bisi béakeun. Bisi panas, deuih. Bukana ti mimiti tabuh 08.00 nepi ka tabuh 12.00. Da tabuh 12 mah geus coréngcang. Ogé, tong balanja poé Jumaah, tutup.

Katiluna, siapkeun fisik da mapay ti Tegallega ka Parapatan Pajagalan téh lumayan jauh. Lian ti éta siapkeun ogé acisna. Maennya rék balanja teu mawa acis? He he.

Lamun geus beubeunangan barangna, tuluy beuteung kukurubukan ménta dieusi, tong salempang, pabalatak nu dagang tuangeun. Bade lontong kari. Warung padang. Warung Sunda, atawa nu sanés.

Ieu mah, peupeujeh wé, tah asup saeutik ka Jalan Pelana aya tukang saté nu ramé waé ku nu meuli. Ngebul terus alatan digeber saténa teu eureun-eureun. Atuh kebul jeung seungitna ka mana-mana. Kantun pilih, saté sapi atawa saté  hayam. Saporsina ngan Rp15.000.

Sok, lah.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Nyeri Haté sok Dibanding-banding waé, ART Mergasa Dunungannana

Bandungan Senin, 1 Maret 2021 | 14:52 WIB

Ratna ngarékayasa kajadian éta saolah-olah geus aya rampok ka imah dununganna.

Bandung Baheula - Bandungan, Nyeri Haté sok Dibanding-banding waé, ART Mergasa Dunungannana, ART bunuh majikannya,Pembunuhan di Buahbatu,Tersangka rekayasa seolah ada perampokan,Kapolrestabes Bandung Kombes Pol Ulung Sampurna Jaya

Misteri Sripanggung

Bandungan Sabtu, 27 Februari 2021 | 06:35 WIB

Ti dieu kakara nyaynyayan. Yén bisa jadi nu sok ngajungjujurigan mah sripanggung nu heubeul. Nyi Suminar mah leungitna c...

Bandung Baheula - Bandungan, Misteri Sripanggung, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Bandungan,seni dan budaya sunda,Aan Merdeka Permana

Dusun Bambu Ngoléksi Janda Bolong (Monstera Obliqua). Hargana Ampir 1...

Bandungan Jumat, 26 Februari 2021 | 15:20 WIB

Dina Galery Flora nu luasna 800 meter persegi ieu aya rébuan jenis koléksi tanaman hias sultan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dusun Bambu Ngoléksi Janda Bolong (Monstera Obliqua). Hargana Ampir 1 Miliar, Janda Bolong,harga janda bolong,Tanaman Hias,Dusun Bambu,Dusun Bambu lembang,Monstéra Obliqua,Galery Flora Dusun Bambu

Kampung Cikalang Kaler Istikomah Nyieunan “Panci” di Jaman “Rice Cooke...

Bandungan Kamis, 25 Februari 2021 | 12:53 WIB

Lain saukur kiwari wungkul, utamana RW 7 Kampung Cikalang, sohor sok nyieunan parabot rumah tangga, tapi kagiatan ieu ge...

Bandung Baheula - Bandungan, Kampung Cikalang Kaler Istikomah Nyieunan “Panci” di Jaman “Rice Cooker”, perajin panci kampung cikalang kaler,Panci Tradisional,Panci,alat dapur tradisional Sunda,perajin panci

Nu Ceurik Lebah Péngkolan

Bandungan Rabu, 24 Februari 2021 | 14:34 WIB

Lebah péngkolan, kasampak si Kokom keur cingogo bari ceurik. Leungeunna mulungan béas nu ngalayah dina taneuh bécék.

Bandung Baheula - Bandungan, Nu Ceurik Lebah Péngkolan, fiksimini,Fiksimini Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan budaya sunda

Lain Hasil Munjung, Sajumlah Warga di Dua Désa Ieu Ngadadak Beunghar

Bandungan Selasa, 23 Februari 2021 | 16:38 WIB

Sajumlah warga meunang kompénsasi rata-rata Rp8 miliar. Atuh nu baroga duit langsung mareuli mobil.

Bandung Baheula - Bandungan, Lain Hasil Munjung, Sajumlah Warga di Dua Désa Ieu Ngadadak Beunghar, Warga Tuban mendadak kaya,Bendungan Kuningan,Kilang minyak tuban,Warga Kuningan mendadak kaya,Proyek kilang minyak Tuban

Inohong Sunda Nyebut "Kalemahan" jeung "Kakuatan" Urang Sunda

Bandungan Senin, 22 Februari 2021 | 14:28 WIB

Ceuk Ceu Popong, penting nganyahokeun kalemahan diri sorangan méh apal naon baé nu kudu diomékeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Inohong Sunda Nyebut "Kalemahan" jeung "Kakuatan" Urang Sunda, watak asli orang Sunda,kelemahan orang Sunda,Gotong Royong,Ramah,karakter orang Sunda,Bageur teuing,Popong Otje Djundjunan,Uu Ruzhanul Ulum,Aang Hamid Suganda

Présidén Joko Widodo Ngawilujengkeun Miéling Poé Basa Indung

Bandungan Minggu, 21 Februari 2021 | 20:00 WIB

Sabab, ceuk Darpan, lamun leungit basana bakal leungit bangsana.

Bandung Baheula - Bandungan, Présidén Joko Widodo Ngawilujengkeun Miéling Poé Basa Indung, hari bahasa ibu internasional,Presiden Joko Widodo,Poe Basa Indung Internasional,Lembaga Basa jeung Sastra Sunda,Bahasa Sunda

artikel terkait

dewanpers