web analytics
  

Téh Lémon Cibodas, Tempat Reureuhna para Gowéser

Senin, 7 September 2020 12:22 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Téh Lémon Cibodas, Tempat Reureuhna para Gowéser, Sepeda,Soreang,Wisata Kuliner,Kabupaten Bandung

Para goweser di Cibodas (dadang rahmat)

Di Kabupatén Bandung aya sababaraha hiji tempat nu remen jadi déstinasi para gowéser. Di antarana Taman Love, Sadu. Gambung, Ciwidéy. Atawa jalur Pangaléngan. Aya ogé Leuweung Datar nu asupna ti jalan Bandasari. Èta kabéh kaasup trék “beurat” alias loba tanjakanna.

Tapi, aya hiji tempat paporit nu ahir ahir ieu jadi tujuan para gowéser. Tempatna teu jauh teuing. Trékna teu beurat teuing. Tapi, teu éléh dina soal kaéndahan pamandanganna. Merenahna di Cipeundeuy, Cibodas, Kutawaringin, Soréang. Tukangeun Stadion Jalak Harupat. Para gowesér mah biasa nyebut tempat ieu “Téh Lémon Cibodas”. Disebut Téh Lémon pédah aya hiji warung paporit nu ngajualan téh lémon. Tah jenis inuman éta téh jadi kulinér paporit  para gowesér nu geus capé sasapédahan.

Jalan asup bisa ti sababaraha tempat. Bisa ti Leuwimunding, tukangeun RSUD Soréang. Mun ti arah kantor Pémda, méméh Stadion Jalak Harupat aya jalan ka kénca, ti dinya aya 2,5 km mah. Atawa lamun ti arah Batujajar, méméh Jalak Harupat, aya jalan ka katuhu.

Poé Sabtu-Minggu marémana. Komunitas sapéda ti mana-mana ngumpul di Cibodas ieu. Jalur trékna ngeunaheun. Bulak bélok. Di sapanjang jalan para gowéser dimanjakeun ku pamandangan éndah. Sisi kénca katuhu sawah ngeplak héjo. Diselang seling ku kebon sayur penduduk. Jalanna teu pati ramé ku mobil jadi moal ngabahayakeun teuing para gowéser. Aya hiji tanjakan nu jadi tantangan. Ah, tanjakan éta mah tong dipikasieun. Itung-itung ujian para gowéser. Kuat waé teruskeun, henteu mah, turun wé. Tong, éra-éra, dorong wé sapédahna.

Para gowesér nu munggaran sasapédahan mah tangtu ngarasa beurat. Tapi, gowesér nu geus pangalaman mah tanjakan éta euweuh nanaonan.

Kacapé para gowéser bakal kaupahan lamun geus nepi ka warung Téh Lémon téa. Komunitas sapédah ti mana-mana ngumpul di tempat ieu. Maraké saragam. Nu beureum. Nu héjo.  Nu konéng. Sapédah aralus rupa-rupa merek diparkir di tempat nu tos disadiakeun. Ngajajar rapih. Harga parkir Rp2.000. Sababaraha komunitas ngabentangkeun bandéra atawa spanduk, ningalikeun jati diri komunitasna.

Para gowéser reureuh di saung-saung awi. Tuang leueut liweut. Kopi atawa nu paling paporit Téh Lémon. Kantun milih badé ku gula bodas atawa ku gula beureum. Sagelas badag Rp5.000. Dibaturan ku sangu ketan atawa endog asin. Nu lainna mah tuangeun ilahar, bala-bala, gehu, dawegan atawa indomi.

Para gowéser nu ti mana-mana bisa silaturahmi. Ngobrol ngalér ngidul bari ngareureuhkeun kacape. Ngagosip soal sapéda. Atawa soal corona nu teu anggeus anggeus. Anu teu kabagéan tempat di handap, bisa néangan tempat di belah luhur. Di mumungngang. Mawa samak, teu kudu nyéwa da tos disayagikeun. Sora lagu dangdut ti nu keur karokéan kadangu.

Beuki berang beuki panas. Matapoé beuki luhur, luhureun embun-embunan. Para gowéser nungtut baralik ninggalkeun catetan éndah yén hiji waktu tangtu manehna bakal balik deui ka tempat eta.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk

Bandungan Rabu, 21 April 2021 | 13:54 WIB

Asalna mah Iwan ngagabung jeung pengrajin wayang golek Giri Harja di Jelekong.

Bandung Baheula - Bandungan, Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk, perajin miniatur truk soreang,harga miniatur truk,miniatur truk,bisnis miniatur truk,Wayang Golek,miniatur treuk

Pa Haji nu Beunghar Berkah

Bandungan Selasa, 20 April 2021 | 15:43 WIB

Jelema datang ti suklana ti siklukna. Kabéh diondang. Nu wawuh atawa nu henteu.

Bandung Baheula - Bandungan, Pa Haji nu Beunghar Berkah, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita Fiksi,Carpon Sunda

Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang

Bandungan Senin, 19 April 2021 | 12:15 WIB

Kakara gé jrut turun, geus disamperkeun ku nu nawaran manuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang, Pasar Burung,Pasar Burung Sukahaji,ngabuburit ka pasar burung sukahaji,jual beli burung di pasar sukahaji

Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN

Bandungan Sabtu, 17 April 2021 | 09:49 WIB

“Tos ti wangkid ayeuna mah tong aya Nina di dieu, Kang. Urang nataan deui kahirupan anyar.”

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,cerita pendek nina rahayu nadea,Carpon Sunda,Bandungan

Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis

Bandungan Jumat, 16 April 2021 | 09:59 WIB

“Naha Juma’ahan? Pan ayeuna kakara gé poé Kemis? Isuk Juma'ahan mah.” Baturanna ngarasa heran.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis, dongeng nasruddin hoja,Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja salat jumat hari kamis

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Bandungan Kamis, 15 April 2021 | 14:59 WIB

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah.

Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

Méngbal Huhujanan

Bandungan Rabu, 14 April 2021 | 15:20 WIB

Isukna, kuring ningali Ema keur ngaberesihan baju kotor jeung sapatu urut kuring méngbal.

Bandung Baheula - Bandungan, Méngbal Huhujanan, Fikmin Sunda,Fiksimini Sunda,ceritap pendek sunda,Carpon Sunda

BULAN DI JERO SUMUR

Bandungan Selasa, 13 April 2021 | 05:52 WIB

Ngagebeg, naha bet aya bulan di jero sumur? Deudeuh teuing, bulan geus tikusruk ka sumur.

Bandung Baheula - Bandungan, BULAN DI JERO SUMUR, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja dan bulan di dalam sumur,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda

artikel terkait

dewanpers