web analytics

Téh Lémon Cibodas, Tempat Reureuhna para Gowéser

clockSenin, 7 September 2020 12:22 WIB userDudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Téh Lémon Cibodas, Tempat Reureuhna para Gowéser, Sepeda,Soreang,Wisata Kuliner,Kabupaten Bandung

Para goweser di Cibodas (dadang rahmat)

Di Kabupatén Bandung aya sababaraha hiji tempat nu remen jadi déstinasi para gowéser. Di antarana Taman Love, Sadu. Gambung, Ciwidéy. Atawa jalur Pangaléngan. Aya ogé Leuweung Datar nu asupna ti jalan Bandasari. Èta kabéh kaasup trék “beurat” alias loba tanjakanna.

Tapi, aya hiji tempat paporit nu ahir ahir ieu jadi tujuan para gowéser. Tempatna teu jauh teuing. Trékna teu beurat teuing. Tapi, teu éléh dina soal kaéndahan pamandanganna. Merenahna di Cipeundeuy, Cibodas, Kutawaringin, Soréang. Tukangeun Stadion Jalak Harupat. Para gowesér mah biasa nyebut tempat ieu “Téh Lémon Cibodas”. Disebut Téh Lémon pédah aya hiji warung paporit nu ngajualan téh lémon. Tah jenis inuman éta téh jadi kulinér paporit  para gowesér nu geus capé sasapédahan.

Jalan asup bisa ti sababaraha tempat. Bisa ti Leuwimunding, tukangeun RSUD Soréang. Mun ti arah kantor Pémda, méméh Stadion Jalak Harupat aya jalan ka kénca, ti dinya aya 2,5 km mah. Atawa lamun ti arah Batujajar, méméh Jalak Harupat, aya jalan ka katuhu.

Poé Sabtu-Minggu marémana. Komunitas sapéda ti mana-mana ngumpul di Cibodas ieu. Jalur trékna ngeunaheun. Bulak bélok. Di sapanjang jalan para gowéser dimanjakeun ku pamandangan éndah. Sisi kénca katuhu sawah ngeplak héjo. Diselang seling ku kebon sayur penduduk. Jalanna teu pati ramé ku mobil jadi moal ngabahayakeun teuing para gowéser. Aya hiji tanjakan nu jadi tantangan. Ah, tanjakan éta mah tong dipikasieun. Itung-itung ujian para gowéser. Kuat waé teruskeun, henteu mah, turun wé. Tong, éra-éra, dorong wé sapédahna.

Para gowesér nu munggaran sasapédahan mah tangtu ngarasa beurat. Tapi, gowesér nu geus pangalaman mah tanjakan éta euweuh nanaonan.

Kacapé para gowéser bakal kaupahan lamun geus nepi ka warung Téh Lémon téa. Komunitas sapédah ti mana-mana ngumpul di tempat ieu. Maraké saragam. Nu beureum. Nu héjo.  Nu konéng. Sapédah aralus rupa-rupa merek diparkir di tempat nu tos disadiakeun. Ngajajar rapih. Harga parkir Rp2.000. Sababaraha komunitas ngabentangkeun bandéra atawa spanduk, ningalikeun jati diri komunitasna.

Para gowéser reureuh di saung-saung awi. Tuang leueut liweut. Kopi atawa nu paling paporit Téh Lémon. Kantun milih badé ku gula bodas atawa ku gula beureum. Sagelas badag Rp5.000. Dibaturan ku sangu ketan atawa endog asin. Nu lainna mah tuangeun ilahar, bala-bala, gehu, dawegan atawa indomi.

Para gowéser nu ti mana-mana bisa silaturahmi. Ngobrol ngalér ngidul bari ngareureuhkeun kacape. Ngagosip soal sapéda. Atawa soal corona nu teu anggeus anggeus. Anu teu kabagéan tempat di handap, bisa néangan tempat di belah luhur. Di mumungngang. Mawa samak, teu kudu nyéwa da tos disayagikeun. Sora lagu dangdut ti nu keur karokéan kadangu.

Beuki berang beuki panas. Matapoé beuki luhur, luhureun embun-embunan. Para gowéser nungtut baralik ninggalkeun catetan éndah yén hiji waktu tangtu manehna bakal balik deui ka tempat eta.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Bandungan Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Saban kuring rék miang sakola di TK Bustanul Athfal, buuk kuring nu panjang, diuntun dua. Dipitaan. Dibajuan. Disoléndan...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI, Carpon Sunda,Carpon Komala Sutha,Carita pondok Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,Sastra Sunda

Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulunga...

Bandungan Jumat, 9 Juli 2021 | 13:46 WIB

Sawa cumarita, yén bubur Biasa Malam mimiti buka tabuh 5 soré nepi ka tabuh 6 isuk-isuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulungan Hamba Allah, Pelanggar PPKM Darurat,tukang bubur didenda 5 juta,tukang bubur langgar ppkm darurat,ppkm darurat di tasikmalaya

artikel terkait

dewanpers
arrow-up