web analytics
  

Tumpak Karéta Muru Saté Maranggi

Jumat, 4 September 2020 10:57 WIB Aan Merdeka Permana
Bandung Baheula - Bandungan, Tumpak Karéta Muru Saté Maranggi, sate,Sate Maranggi di Plered,Purwakarta,kereta api purwakarta

Sate maranggi (Aan Merdeka Permana)

Karéta api lokal Cibatu-Purwakarta, saban poé peré sok euyeub panumpangna. Ngan lolobana lain panumpang nu ngurus kahirupan pangupa jiwa. Salian ti anu rék balanja bahan dagangeun di Pasar Baru Bandung téh, ogé ari poé Saptu jeung Minggu mah, pinuh ku turis lokal. Teu pira eudeuk jarajan saté maranggi di Pléréd, Purwakarta.

Teu jauh ti Stasion Purwakarta aya kompléks jongko saté maranggi. Ngajajar aya kana 100 jongkona. Hargana murah. Saté sapuluh Rp20.000, sop iga Rp20.000, sangu timbel Rp4.000, és jeruk Rp7.000, cai téh panas gratis.

Tikét kareta apina Rp8.000 jauh deket. Mun inditna ti Cibatu sakitu. Mun inditna ti Bandung atawa ti Padalarang gé sarua sakitu.

Jigana ari jajan saté mah di mamana gé nyampak. Ngan anu resep mah suasana wisatana. Tumpak karéta ti Cibatu (tabuh 10 isuk-isuk), datang ka Stasion Pléréd tabuh 15.30 lumayan wareg bari sajajalan mireungeuh pamandangan éndah. Sajam satengah jarajan saté téh. Tabuh 17 soré kudu geus meuli tikét sabab karéta nu tadi ti Purwakarta balik deui ka Cibatukeun.

Pinuhna mah ti Bandung. Inditna tabuh 13.30. Ké balik deui ka Bandung tabuh 20.10.

Lolobana anu piknik jajan saté maranggi téh ibu-ibu arisan. Atawa salelembur pariknik bareng. Da éta we lamun di jero daréksi téh gandéng nataku da sajajalan kabéh bacéo.

Ngan meunang 4 bulan mah, enya keur usum corona, gerbong karéta mungguh tiiseun. Ayeuna nu jarajan saté di Pléréd geus eungkeut eungkeut deui sanajan jumlahna teu jiga saméméhna.

Aan Merdeka Permana

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia

Bandungan Kamis, 21 Januari 2021 | 14:37 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia, Paribasa Sunda,Babasan Sunda,Peribahasa bahasa Sunda,Bahasa Sunda,Sastra Sunda

Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”

Bandungan Selasa, 19 Januari 2021 | 14:21 WIB

Aipda Dani Ramdani Hidayat, anggota Babinkamtibmas Desa Cihanjuang, mangrupakeun hiji korban taneuh urug nu salamet.

Bandung Baheula - Bandungan, Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”, korban longsor Sumedang,Longsor Cimanggung Sumedang,Evakuasi Korban Longsor Cimanggung,Pencarian dan Penyelamatan (SAR) longsor Cimanggung,Aipda Dani Ramdani Hidayat,2 Jam Tertimbun, Begini Kesaksian Korban Hidup Longsor Cimanggung Sumedang

Kadaharan Asli Sunda nu Dijieun tina Sampeu Khas Bandung

Bandungan Senin, 18 Januari 2021 | 15:46 WIB

Geuning, sampeu ogé ngandung karbohidrat anu tinggi. Jadi, teu anéh mun loba kadaharan nu dijeun tina sampeu.

Bandung Baheula - Bandungan, Kadaharan Asli Sunda nu Dijieun tina Sampeu Khas Bandung, makanan khas Sunda singkong,makanan khas Sunda Bandung,Kadaharan asli Sunda tina Sampeu,Comro,Misro,Kripik singkong,putri noong,Sampeu,Peuyeum Bandung

SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?

Bandungan Sabtu, 16 Januari 2021 | 06:56 WIB

Lalaunan asih jero dada ngarangrangan. Waktuna urang kudu paturay, Kang Fahri. Najan kuring miharep aya rasa asih kuring...

Bandung Baheula - Bandungan, SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?, Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Komala Sutha,Mangle,Sunda Midang,Bandungan

Aplodan Pamungkas Pramugari Oke Dhurrotul Jannah

Bandungan Jumat, 15 Januari 2021 | 13:10 WIB

Panggih jeung Oke basa dina maleman taun baru. Oke pamit rék ngemban tugas jadi pramugari di Jakarta.

Bandung Baheula - Bandungan, Aplodan Pamungkas Pramugari Oke Dhurrotul Jannah, Oke Dhurrotul Jannah,pramugari Oke Dhurrotul Jannah,Sriwijaya Air SJ 182 Jatuh,Pulau Lancang Kepulauan Seribu,Sriwijaya Air Jakarta-Pontianak,Sriwijaya Air Hilang Kontak,Parongpong Bandung Barat

Senator Dukung Kongrés Sunda jadi Gerakan nu Mertahankeun jeung Nguatk...

Bandungan Rabu, 13 Januari 2021 | 17:38 WIB

DPD RI arék ngusulkeun ayana “Hari Kebudayaan dan Kearifan Lokal” ka pamaréntah

Bandung Baheula - Bandungan, Senator Dukung Kongrés Sunda jadi Gerakan nu Mertahankeun jeung Nguatkeun Idéntitas Bangsa, Panitia Kongres Sunda,Dialog DPD RI dengan Panitia Kongres Sunda,Ketua DPD RI La Nyalla Mattalitti,Kongres Sunda,Webinar Kongres Sunda

Catetan Awal Taun: Pasualan Tahu-Témpé nu Ngagenjleungkeun

Bandungan Selasa, 12 Januari 2021 | 20:41 WIB

Sabenerna mah pasualanna anggeur ti taun ka taun, nyaéta sual katergantugan Indonésa ka kedelé impor.

Bandung Baheula - Bandungan, Catetan Awal Taun: Pasualan Tahu-Témpé nu Ngagenjleungkeun, Harga kedelaiterus meroket,tahu Cibuntu,kedelai impor,Menteri Pertanian (Mentan) Syahrul Yasin Limpo,Kedelai Lokal,perajin tahu tempe menjerit

Nu Hariwang di Cieunteung

Bandungan Senin, 11 Januari 2021 | 16:11 WIB

Nepi ka peuting hujan teu eureun. Hapé krang kring. Cai geus asup ka imah.

Bandung Baheula - Bandungan, Nu Hariwang di Cieunteung, Fiksimini Sunda,fiksimini,Sastra Sunda,Carpon Sunda

artikel terkait

dewanpers