web analytics

Tumpak Karéta Muru Saté Maranggi

clockJumat, 4 September 2020 10:57 WIB userAan Merdeka Permana
Bandung Baheula - Bandungan, Tumpak Karéta Muru Saté Maranggi, sate,Sate Maranggi di Plered,Purwakarta,kereta api purwakarta

Sate maranggi (Aan Merdeka Permana)

Karéta api lokal Cibatu-Purwakarta, saban poé peré sok euyeub panumpangna. Ngan lolobana lain panumpang nu ngurus kahirupan pangupa jiwa. Salian ti anu rék balanja bahan dagangeun di Pasar Baru Bandung téh, ogé ari poé Saptu jeung Minggu mah, pinuh ku turis lokal. Teu pira eudeuk jarajan saté maranggi di Pléréd, Purwakarta.

Teu jauh ti Stasion Purwakarta aya kompléks jongko saté maranggi. Ngajajar aya kana 100 jongkona. Hargana murah. Saté sapuluh Rp20.000, sop iga Rp20.000, sangu timbel Rp4.000, és jeruk Rp7.000, cai téh panas gratis.

Tikét kareta apina Rp8.000 jauh deket. Mun inditna ti Cibatu sakitu. Mun inditna ti Bandung atawa ti Padalarang gé sarua sakitu.

Jigana ari jajan saté mah di mamana gé nyampak. Ngan anu resep mah suasana wisatana. Tumpak karéta ti Cibatu (tabuh 10 isuk-isuk), datang ka Stasion Pléréd tabuh 15.30 lumayan wareg bari sajajalan mireungeuh pamandangan éndah. Sajam satengah jarajan saté téh. Tabuh 17 soré kudu geus meuli tikét sabab karéta nu tadi ti Purwakarta balik deui ka Cibatukeun.

Pinuhna mah ti Bandung. Inditna tabuh 13.30. Ké balik deui ka Bandung tabuh 20.10.

Lolobana anu piknik jajan saté maranggi téh ibu-ibu arisan. Atawa salelembur pariknik bareng. Da éta we lamun di jero daréksi téh gandéng nataku da sajajalan kabéh bacéo.

Ngan meunang 4 bulan mah, enya keur usum corona, gerbong karéta mungguh tiiseun. Ayeuna nu jarajan saté di Pléréd geus eungkeut eungkeut deui sanajan jumlahna teu jiga saméméhna.

Aan Merdeka Permana

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Bandungan Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Saban kuring rék miang sakola di TK Bustanul Athfal, buuk kuring nu panjang, diuntun dua. Dipitaan. Dibajuan. Disoléndan...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI, Carpon Sunda,Carpon Komala Sutha,Carita pondok Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,Sastra Sunda

Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulunga...

Bandungan Jumat, 9 Juli 2021 | 13:46 WIB

Sawa cumarita, yén bubur Biasa Malam mimiti buka tabuh 5 soré nepi ka tabuh 6 isuk-isuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulungan Hamba Allah, Pelanggar PPKM Darurat,tukang bubur didenda 5 juta,tukang bubur langgar ppkm darurat,ppkm darurat di tasikmalaya

artikel terkait

dewanpers
arrow-up