web analytics
  

Tumpak Karéta Muru Saté Maranggi

Jumat, 4 September 2020 10:57 WIB Aan Merdeka Permana
Bandung Baheula - Bandungan, Tumpak Karéta Muru Saté Maranggi, sate,Sate Maranggi di Plered,Purwakarta,kereta api purwakarta

Sate maranggi (Aan Merdeka Permana)

Karéta api lokal Cibatu-Purwakarta, saban poé peré sok euyeub panumpangna. Ngan lolobana lain panumpang nu ngurus kahirupan pangupa jiwa. Salian ti anu rék balanja bahan dagangeun di Pasar Baru Bandung téh, ogé ari poé Saptu jeung Minggu mah, pinuh ku turis lokal. Teu pira eudeuk jarajan saté maranggi di Pléréd, Purwakarta.

Teu jauh ti Stasion Purwakarta aya kompléks jongko saté maranggi. Ngajajar aya kana 100 jongkona. Hargana murah. Saté sapuluh Rp20.000, sop iga Rp20.000, sangu timbel Rp4.000, és jeruk Rp7.000, cai téh panas gratis.

Tikét kareta apina Rp8.000 jauh deket. Mun inditna ti Cibatu sakitu. Mun inditna ti Bandung atawa ti Padalarang gé sarua sakitu.

Jigana ari jajan saté mah di mamana gé nyampak. Ngan anu resep mah suasana wisatana. Tumpak karéta ti Cibatu (tabuh 10 isuk-isuk), datang ka Stasion Pléréd tabuh 15.30 lumayan wareg bari sajajalan mireungeuh pamandangan éndah. Sajam satengah jarajan saté téh. Tabuh 17 soré kudu geus meuli tikét sabab karéta nu tadi ti Purwakarta balik deui ka Cibatukeun.

Pinuhna mah ti Bandung. Inditna tabuh 13.30. Ké balik deui ka Bandung tabuh 20.10.

Lolobana anu piknik jajan saté maranggi téh ibu-ibu arisan. Atawa salelembur pariknik bareng. Da éta we lamun di jero daréksi téh gandéng nataku da sajajalan kabéh bacéo.

Ngan meunang 4 bulan mah, enya keur usum corona, gerbong karéta mungguh tiiseun. Ayeuna nu jarajan saté di Pléréd geus eungkeut eungkeut deui sanajan jumlahna teu jiga saméméhna.

Aan Merdeka Permana

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk

Bandungan Rabu, 21 April 2021 | 13:54 WIB

Asalna mah Iwan ngagabung jeung pengrajin wayang golek Giri Harja di Jelekong.

Bandung Baheula - Bandungan, Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk, perajin miniatur truk soreang,harga miniatur truk,miniatur truk,bisnis miniatur truk,Wayang Golek,miniatur treuk

Pa Haji nu Beunghar Berkah

Bandungan Selasa, 20 April 2021 | 15:43 WIB

Jelema datang ti suklana ti siklukna. Kabéh diondang. Nu wawuh atawa nu henteu.

Bandung Baheula - Bandungan, Pa Haji nu Beunghar Berkah, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita Fiksi,Carpon Sunda

Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang

Bandungan Senin, 19 April 2021 | 12:15 WIB

Kakara gé jrut turun, geus disamperkeun ku nu nawaran manuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang, Pasar Burung,Pasar Burung Sukahaji,ngabuburit ka pasar burung sukahaji,jual beli burung di pasar sukahaji

Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN

Bandungan Sabtu, 17 April 2021 | 09:49 WIB

“Tos ti wangkid ayeuna mah tong aya Nina di dieu, Kang. Urang nataan deui kahirupan anyar.”

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,cerita pendek nina rahayu nadea,Carpon Sunda,Bandungan

Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis

Bandungan Jumat, 16 April 2021 | 09:59 WIB

“Naha Juma’ahan? Pan ayeuna kakara gé poé Kemis? Isuk Juma'ahan mah.” Baturanna ngarasa heran.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis, dongeng nasruddin hoja,Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja salat jumat hari kamis

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Bandungan Kamis, 15 April 2021 | 14:59 WIB

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah.

Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

Méngbal Huhujanan

Bandungan Rabu, 14 April 2021 | 15:20 WIB

Isukna, kuring ningali Ema keur ngaberesihan baju kotor jeung sapatu urut kuring méngbal.

Bandung Baheula - Bandungan, Méngbal Huhujanan, Fikmin Sunda,Fiksimini Sunda,ceritap pendek sunda,Carpon Sunda

BULAN DI JERO SUMUR

Bandungan Selasa, 13 April 2021 | 05:52 WIB

Ngagebeg, naha bet aya bulan di jero sumur? Deudeuh teuing, bulan geus tikusruk ka sumur.

Bandung Baheula - Bandungan, BULAN DI JERO SUMUR, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja dan bulan di dalam sumur,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda

artikel terkait

dewanpers