web analytics
  

Tumpak Karéta Muru Saté Maranggi

Jumat, 4 September 2020 10:57 WIB Aan Merdeka Permana
Bandung Baheula - Bandungan, Tumpak Karéta Muru Saté Maranggi, sate,Sate Maranggi di Plered,Purwakarta,kereta api purwakarta

Sate maranggi (Aan Merdeka Permana)

Karéta api lokal Cibatu-Purwakarta, saban poé peré sok euyeub panumpangna. Ngan lolobana lain panumpang nu ngurus kahirupan pangupa jiwa. Salian ti anu rék balanja bahan dagangeun di Pasar Baru Bandung téh, ogé ari poé Saptu jeung Minggu mah, pinuh ku turis lokal. Teu pira eudeuk jarajan saté maranggi di Pléréd, Purwakarta.

Teu jauh ti Stasion Purwakarta aya kompléks jongko saté maranggi. Ngajajar aya kana 100 jongkona. Hargana murah. Saté sapuluh Rp20.000, sop iga Rp20.000, sangu timbel Rp4.000, és jeruk Rp7.000, cai téh panas gratis.

Tikét kareta apina Rp8.000 jauh deket. Mun inditna ti Cibatu sakitu. Mun inditna ti Bandung atawa ti Padalarang gé sarua sakitu.

Jigana ari jajan saté mah di mamana gé nyampak. Ngan anu resep mah suasana wisatana. Tumpak karéta ti Cibatu (tabuh 10 isuk-isuk), datang ka Stasion Pléréd tabuh 15.30 lumayan wareg bari sajajalan mireungeuh pamandangan éndah. Sajam satengah jarajan saté téh. Tabuh 17 soré kudu geus meuli tikét sabab karéta nu tadi ti Purwakarta balik deui ka Cibatukeun.

Pinuhna mah ti Bandung. Inditna tabuh 13.30. Ké balik deui ka Bandung tabuh 20.10.

Lolobana anu piknik jajan saté maranggi téh ibu-ibu arisan. Atawa salelembur pariknik bareng. Da éta we lamun di jero daréksi téh gandéng nataku da sajajalan kabéh bacéo.

Ngan meunang 4 bulan mah, enya keur usum corona, gerbong karéta mungguh tiiseun. Ayeuna nu jarajan saté di Pléréd geus eungkeut eungkeut deui sanajan jumlahna teu jiga saméméhna.

Aan Merdeka Permana

Editor: Dudung Ridwan

artikel terkait

dewanpers